Malzemeler
·
500 gram tavuk
·
3 adet yumurta
·
250 gram mısır gevreği
·
4 yemek kaşığı zeytinyağı
·
Çedar Sos için;
·
250 gram çedar peyniri
·
¼ su bardağı un
·
2 su bardağı süt
·
1 çimdik muskat
·
4 yemek kaşığı zeytinyağı
misir gevrekli kizarmis tavuk ve cedar sos |
Mısır Gevrekli Kızarmış Tavuk & Çedar Sos Nasıl
Yapılır?
1.
Mısır
Gevrekli Kızarmış Tavuk & Çedar Sos Tarifi için;
Tavuk göğsünü jülyen dilimledikten sonra zeytinyağı ve baharatlarla marine edip buzdolabında bekletin.
Tavuk göğsünü jülyen dilimledikten sonra zeytinyağı ve baharatlarla marine edip buzdolabında bekletin.
2.
Mısır
gevreklerini rondodan geçirip un ufak hale getirin.
3.
Yumurtaları
bir kapta çırpın.
4.
Tavukları
önce yumurtaya sonra mısır gevreğine bulayın ve kızdırılmış yağda iyice
kızartın.
5.
Çedar
sos için tereyağını bir sos tavasında eritin. Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar
3-4 dakika kavurun. Kavrulan unun üzerine unun topaklanmaması için yarım su
bardağı soğuk sütü ilave edin ve 2-3 dakika pişirin. Ardından 1.5 su bardağı
oda sıcaklığındaki sütü ekleyin ve koyu bir kıvam alana kadar yani yaklaşık 5-6
dakika pişirin. Muskatı rendeleyin, rende çedarı koyun ve karıştırın. Sosu
tavukların yanında servis edin.