misir gevrekli kizarmis tavuk ve cedar sos

Malzemeler

·        500 gram tavuk
·        3 adet yumurta
·        250 gram mısır gevreği
·        4 yemek kaşığı zeytinyağı
·        Çedar Sos için;
·        250 gram çedar peyniri
·        ¼ su bardağı un
·        2 su bardağı süt
·        1 çimdik muskat
·        4 yemek kaşığı zeytinyağı


misir gevrekli kizarmis tavuk ve cedar sos




Mısır Gevrekli Kızarmış Tavuk & Çedar Sos Nasıl Yapılır?

1.      Mısır Gevrekli Kızarmış Tavuk & Çedar Sos Tarifi için; 
Tavuk göğsünü jülyen dilimledikten sonra zeytinyağı ve baharatlarla marine edip buzdolabında bekletin.
2.      Mısır gevreklerini rondodan geçirip un ufak hale getirin.
3.      Yumurtaları bir kapta çırpın.
4.      Tavukları önce yumurtaya sonra mısır gevreğine bulayın ve kızdırılmış yağda iyice kızartın.
5.      Çedar sos için tereyağını bir sos tavasında eritin. Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun. Kavrulan unun üzerine unun topaklanmaması için yarım su bardağı soğuk sütü ilave edin ve 2-3 dakika pişirin. Ardından 1.5 su bardağı oda sıcaklığındaki sütü ekleyin ve koyu bir kıvam alana kadar yani yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Muskatı rendeleyin, rende çedarı koyun ve karıştırın. Sosu tavukların yanında servis edin.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski