Hamsili Pilav

Hamsili Pilav

8-Kişilik

  • 1 Kg Hamsi
  • 4 Adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay barddağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 3 Su bardağı su
  • Yarım demet dere otu
  • Tuz,yenibahar,nane


Balık Yemekleri
Hamsili Pilav

Hazırlanışı


  • Soğanları ince doğrayın.Bir tencerede zeytinyağı ile fıstıkları kavurun.
  • Üzerine dolmalık üzüm,prinç,ince doğranmış dereotu,tuz,yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın.
  • Son olarak su ekleyip pilavı pişirin.Piştikten,sonra bir süre demlenmeye bırakın.
  • Kılcıkları çıkarılmış hamsileri fırın kabına yada porsiyonluk güveç kablarına yerleştirin.
  • Ortasına demlenen pilavı dökün.Pilavın üzerini hamsi ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180C fırında 40-45 dk. pişirin..

Afiyet olsun..
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski