Hamsili Pilav
8-Kişilik
- 1 Kg Hamsi
- 4 Adet büyük boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay barddağı dolmalık fıstık
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 Su bardağı pirinç
- 3 Su bardağı su
- Yarım demet dere otu
- Tuz,yenibahar,nane
Hazırlanışı
- Soğanları ince doğrayın.Bir tencerede zeytinyağı ile fıstıkları kavurun.
- Üzerine dolmalık üzüm,prinç,ince doğranmış dereotu,tuz,yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın.
- Son olarak su ekleyip pilavı pişirin.Piştikten,sonra bir süre demlenmeye bırakın.
- Kılcıkları çıkarılmış hamsileri fırın kabına yada porsiyonluk güveç kablarına yerleştirin.
- Ortasına demlenen pilavı dökün.Pilavın üzerini hamsi ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180C fırında 40-45 dk. pişirin..
Afiyet olsun..