provans usulu tavuk gogsu

Provans Üsülü Tavuk Göğsü

Bu tarifimizde size kalarosi ayarlanmış Provans Üsülü Tavuk Göğsü tarifinden bahsedelim.Kilo vermek isterken kilo almayın yediğiniz yemeklerin kalorisini bilerek tüketin..

Porsiyon başına 280 Kalori-4 Kişilik


Malzemeler


  • 4 Adet tavuk göğsü her biri 175 gr.
  • 25 gr un
  • Tuz Karabibier
  • 2 Yemek kaşığı ayçicek yağı
  • 50 gr tereyağı
  • 1-2 Diş sarımsak( ikiye bölünmüş)
  • 400 gr konserve küp domates
  • 2 Taze soğan
  • 2 Çay kaşığı domates salçası
  • 1/2 Yeşil biber küp halinde doğranmış
  • 1/2 Çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 1 Yemek kaşığı doğranmış maydonoz süslemek için


Tavuk Yemekleri
provans usulu tavuk gogsu

Hazırlanışı


1-Fırını 110C'ye ısıtın.
2-Tavuk göğüslerini yağlı kağıt arasına koyup 1cm.kalınlığa gelinceye kadar dövün.Bir kağıt havlu ile dövülmiş tavuk göğüslerini iyice kurulayın.
3-Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biber ekleyip karıştırın.Tavukların iki tarafınıda una batırın.
4-Büyük bir tavada ayçicek ve tereyağını ısıtın.Yağ kızarınca sarımsakları koyup 1 dk kızartın.Bittiğinde kağıt havlu üzerine çıkartın.
5-Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda3-5 dakika kızartın.Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını aldıktan sonra sıcak fırında bekletin.
6-Tavada kalan yağın yarısını dökün.Maydonoz hariç tüm malzemeyi tavaya ekleyin.Tuz ve biberle çeşnilendirin.Ağır ateşte 5 dk pişirin.
7-Fırında tuttuğunuz tavuk göğüslerini tavaya alarak.Domates sosunun içinde pişirin.Maydonuzla süsleyip sıcak olarak servis edin.

Provans Üsülü Tavuk Göğsü tarifimizin sonuna geldik.
Afiyet olsun yorumlarınızı meraklıları için yazmayı unutmayın lütfen..

--?--Provans usulü(Provençal adı altındaki yemekler)Fransanın güney bölgesi olan Provans'a has özellik taşır..Tam bir mükemmellik için Akdeniz bölgesinin hafif sarımsakları kullanılmalıdır..
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski