Provans Üsülü Tavuk Göğsü
Bu tarifimizde size kalarosi ayarlanmış Provans Üsülü Tavuk Göğsü tarifinden bahsedelim.Kilo vermek isterken kilo almayın yediğiniz yemeklerin kalorisini bilerek tüketin..Malzemeler
- 4 Adet tavuk göğsü her biri 175 gr.
- 25 gr un
- Tuz Karabibier
- 2 Yemek kaşığı ayçicek yağı
- 50 gr tereyağı
- 1-2 Diş sarımsak( ikiye bölünmüş)
- 400 gr konserve küp domates
- 2 Taze soğan
- 2 Çay kaşığı domates salçası
- 1/2 Yeşil biber küp halinde doğranmış
- 1/2 Çay kaşığı kurutulmuş kekik
- 1 Yemek kaşığı doğranmış maydonoz süslemek için
provans usulu tavuk gogsu |
Hazırlanışı
1-Fırını 110C'ye ısıtın.
2-Tavuk göğüslerini yağlı kağıt arasına koyup 1cm.kalınlığa gelinceye kadar dövün.Bir kağıt havlu ile dövülmiş tavuk göğüslerini iyice kurulayın.
3-Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biber ekleyip karıştırın.Tavukların iki tarafınıda una batırın.
4-Büyük bir tavada ayçicek ve tereyağını ısıtın.Yağ kızarınca sarımsakları koyup 1 dk kızartın.Bittiğinde kağıt havlu üzerine çıkartın.
5-Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda3-5 dakika kızartın.Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını aldıktan sonra sıcak fırında bekletin.
6-Tavada kalan yağın yarısını dökün.Maydonoz hariç tüm malzemeyi tavaya ekleyin.Tuz ve biberle çeşnilendirin.Ağır ateşte 5 dk pişirin.
7-Fırında tuttuğunuz tavuk göğüslerini tavaya alarak.Domates sosunun içinde pişirin.Maydonuzla süsleyip sıcak olarak servis edin.
Provans Üsülü Tavuk Göğsü tarifimizin sonuna geldik.
Afiyet olsun yorumlarınızı meraklıları için yazmayı unutmayın lütfen..
--?--Provans usulü(Provençal adı altındaki yemekler)Fransanın güney bölgesi olan Provans'a has özellik taşır..Tam bir mükemmellik için Akdeniz bölgesinin hafif sarımsakları kullanılmalıdır..