ispanakli ve havuclu katman

Ispanaklı Ve Havuçlu Katman

Kalorisi ayarlanmış diyet yemeklerine Ispanaklı ve Havuçlu Katman ile devam ediyoruz.Oldukça sağlıklı ve besliyici olan bu yemek düşük kalorisi ile kilonuzu koruyacaksınız

Porsiyon başına 180 kalori-4-6 Kişilik

Malzemeler


750 gr Ispanak sapları ayrılmış
750 gr Havuç rendelenmiş
Tuz
Taze rendelenmiş hint cevizi
1 Çay kaşığı iyice rendelenmiş portakal kabuğu
Taze öğütülmüş karabiber
50 gr Margarin veya tereyağı
Ayrıca pişirme kabını yağlamak için margarin
Portakal dilimleri ve maydonoz ( Süslemek için)

Hazırlanışı

1-Fırını 180C'ye ısıtın ve 500 gr bir kabı yağlayın
2-Ispanağın yapraklarını yıkadıktan sonra üzerinde kalan su ile büyük bir tencereye koyun.Üzerine tuz ekledikten sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 5 dk.pişirin..Bu sırada yemeğin dibinin tutmaması için tencereyi zaman zaman sallayın.
3-Ispanağı süzüp elinizle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkın.Ispanakları ince ince doğrayıp tuz ve hint cevizi ile tatlandırın.
4-Havuçları ve portakal kabuğunu karıştırıp,tuz,biber ekleyin.Önceden yağlanmış kaba yarıya kadar yayın.Üstüne ıspanağı koyun.Kalan havuçlarıda ıspanağın üzerine yerleştirin.
5-Küçük bir tavada margarini eritip üzerine dökün..
6-1 Saat fırında pişirin.Bir bıçakla kenarlarından kesin,sonra ısıtılmış bir servis tabağını üzerine koyup ters çevirin..Maydonoz ve portakal dilimleri ile süsleyip servis edin..

Afiyet olsun..
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski