Ispanaklı Ve Havuçlu Katman
Kalorisi ayarlanmış diyet yemeklerine Ispanaklı ve Havuçlu Katman ile devam ediyoruz.Oldukça sağlıklı ve besliyici olan bu yemek düşük kalorisi ile kilonuzu koruyacaksınız
Porsiyon başına 180 kalori-4-6 Kişilik
Malzemeler
750 gr Ispanak sapları ayrılmış
750 gr Havuç rendelenmiş
Tuz
Taze rendelenmiş hint cevizi
1 Çay kaşığı iyice rendelenmiş portakal kabuğu
Taze öğütülmüş karabiber
50 gr Margarin veya tereyağı
Ayrıca pişirme kabını yağlamak için margarin
Portakal dilimleri ve maydonoz ( Süslemek için)
Hazırlanışı
1-Fırını 180C'ye ısıtın ve 500 gr bir kabı yağlayın
2-Ispanağın yapraklarını yıkadıktan sonra üzerinde kalan su ile büyük bir tencereye koyun.Üzerine tuz ekledikten sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 5 dk.pişirin..Bu sırada yemeğin dibinin tutmaması için tencereyi zaman zaman sallayın.
3-Ispanağı süzüp elinizle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkın.Ispanakları ince ince doğrayıp tuz ve hint cevizi ile tatlandırın.
4-Havuçları ve portakal kabuğunu karıştırıp,tuz,biber ekleyin.Önceden yağlanmış kaba yarıya kadar yayın.Üstüne ıspanağı koyun.Kalan havuçlarıda ıspanağın üzerine yerleştirin.
5-Küçük bir tavada margarini eritip üzerine dökün..
6-1 Saat fırında pişirin.Bir bıçakla kenarlarından kesin,sonra ısıtılmış bir servis tabağını üzerine koyup ters çevirin..Maydonoz ve portakal dilimleri ile süsleyip servis edin..
Afiyet olsun..