Sucuklu Manti

Sucuklu Manti

Hayatımızda mantının yeri çok farklıdır..Güzel bir şekilde yapıldığı takdirde lezzeti inanılmaz ve mükemmeldir.İnsanın yedikçe yiyesi gelir.Ama mantı geleneksel olarak kıyma ile hazırlanır..Bu yazımızda eğer sucuk seviyorsanız sizlere Sucuklu Mantı tarifini vereceğim.

Yediğinizde bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz.
5-6 Kişilik

Malzemeler

  • Yarım kangal sucuk
  • 1 Adet yumurta
  • 4 Su bardağı un
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Su bardağı su
  • 2 Su bardağı sarımsaklı yoğurt

Sos için

  • 2 Çorba kaşığı yereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası


Hazırlanışı

  • Sucuğun zarını soyup minik,minik doğrayın.
  • Mantı hamuru için un,su,tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.
  • Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
  • Parçaların üzerine nemli bir bez sererek yarım saat dinlendirin.
  • Hamurları merdane yardımı ile açarak minik kareler halinde kesin.
  • Sucukları hamurların içine yerleştirip,karelerin 4 köşesini birleştirerek kapatın.
  • Tencerede su ile kaynatın kaynayan suya bir tutam tuz ve sıvı yağ ekleyin.
  • Mantıları kaynayan suya atıp haşlayın,daha sonra delikli kepçe ile tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski