Tavuklu Çömlek Kebabı Tarifi
1 adet piliç göğsü
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
1 diş sarmısak
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı un
Tuz, kırmızıbiber
Tavuklu Çömlek Kebabı Yapılışı
Tavuklu comlek Kebabi Tarifi |
Küp doğranmış piliç, yemeklik doğranmış soğan, küçük doğranmış biber, sarmısak ve domatesi yağ ile kavurun. Salça, tuz, kırmızıbiber ve yarım su bardağı suyu ilave edin. Bir güveç kabına alın. Diğer yandan, yarım su bardağı su ve unu karıştırıp hamur yapın. Güvecin üzerine koyun. 180 derece fırında 20 dakika pişirip, servis yapın.